Fysioterapi for normale mennesker

Fysioterapi er ikke kun for sportsstjerner. Det er også for alle andre, der går rundt og har en normal hverdag.

Det er også noget, som mange mennesker allerede har været igennem på det ene eller det andet tidspunkt. Det kan være, du har været ude for en ulykke, og nu er det tid til at starte genoptræningen. Det har en stribe forskellige anvendelser, og det kan fx også være noget, som gigtpatienter bør overveje. Formålet med fysioterapi er naturligvis, at du skal ende med at få det bedre. Du skal have mobiliseret det, der ikke fungerer, og du vil derved få en hverdag, der bliver meget nemmere, hvis du sørger for, at maskineriet fungerer optimalt.

Fysioterapi er ikke noget, der nødvendigvis kræver en masse avancerede øvelser. Der vil være mange meget overskuelige øvelser, du kan foretage dig, som vil hjælpe din situation. Du vil naturligvis få specificeret hvilke øvelser, der er tale om og præcis, hvordan du skal udføre disse. I sidste ende, når du laver disse øvelser, som du skal, vil dine leds og musklers mobilitet og styrke blive forbedret markant.  Det sker gennem opbyggelse af muskler omkring de områder, der har været udsat.

Dette er en behandlingsform, der for mange mennesker er vigtig for at forsikre, at de kommer stærke tilbage fra den skade, de har pådraget sig, da de spillede sport eller på anden måde kom til skade. For at få den bedst mulige vej tilbage til en normal hverdag.

Fysioterapi er udviklet og fungerer ved, at det tager hensyn til, hvordan kroppen fungerer og udvikler sig. Det er den professionelles job altid at vurdere hver enkelt patient individuelt, da der selvfølgelig er forskel på folks forskellige skader, og der derved vil være forskellige ting, der er vigtige for at behandle det. Alle faktorer, der spiller en rolle, skal naturligvis tages med og overvejes, når en patient skal behandles.

Det er ikke altid nok bare at se på, hvad der kan ses med det blotte øje. Det kan være nødvendigt for lægen at spørge ind til din tidligere sygehistorik for at få en bedre forståelse. Fysioterapi var noget, der først blev udviklet med henblik på at behandle med motoriske sygdomme, men det er siden da gået hen og er blevet rigtig populært inden for sport.

Mange mennesker vælger også at gøre brug af det uden, at de nødvendigvis har en skade allerede, men blot for at holde kroppen ved lige. Hvis det kan være med til at opretholde bevægeligheden,  er det jo fordelagtigt at gøre brug af. Det vil også være med til at mindske risikoen for en senere skade, hvilket kan være afgørende for atleter, der af åbenlyse grunde gerne vil undgå skader.

Schultz-Petersen Fysioterapi
Lyngbyvej 317
2820 Gentofte
Tlf: 61 45 80 07

fysioterapi København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *