spansk vin


Spanske vinregioner
Rioja området ligger i en 30 kilometer bred dal mellem Sierra Cantabria bjergene i Nordøst Spanien. Denne bjergkæde løber fra den Atlantiske kyst til den middelhavske og til og med Sistema Iberico som ligger hen imod det høje plateau i Spanien. Rioja Alvesa vingårde siges at producere kvalitetsvine på grund af højden og den moderate varme der kan findes der.
Det er primært kalkstensjord der er i området og det er primært Tempranillo druer, som dyrkes i området. Dog kan man også finde Garnacha-, Mazuelo- og Carnetdruer. Den hvidvin der laves i området er primært lavet på Malvasia- og Viuaradruer.
I starten af det 19. århundrede var den vin, der blev lavet i Rioja området, meget simpel og lavet uden at skulle ligge i mange år før den blev drukket. I 1860erne ændreds det dog. Vinbønderne i Bordeaux blev nemlig ramt af vinlus og var tvunget andre steder hen. Med dem tog de en masse viden, som skulle ændre den måde vinen blev lavet på i Rioja området. Hvis denne korte fortælling om spansk vin har fanget din interesse, håber vi, du kommer forbi Smalle Vine.

Smalle Vine
Smallegade 22
2000 Frederiksberg
Telefon: 22876025

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *